BELGELER NE ANLATIYOR?

Diaspora Ermenilerinin baskılarıyla gerek ABD’nin gerek diğer batılı ülkelerin sürekli gündeminde tutulmaya çalışılan Türk-Ermeni sorununu konu alan belgesel, tarihi belgeler ışığında 1915 yılında yaşanılanları ele alıyor.

Ermenilerin I. Dünya savaşında Osmanlı hükümetince zorunlu göçe tabi tutulmasının arkasında yatan tarihi gerçekleri aktaran dizi yapım, otuzar dakikalık yedi bölümden oluşuyor.

Çalışmaları yaklaşık iki sene süren ve çekimleri, ABD Rusya, Ermenistan, Azerbaycan ve Türkiye’de gerçekleştirilen belgeselde; bu ülkelerin tarihçi, hukukçu ve gazetecilerinin görüşleriyle arşiv kaynaklarına yer veriliyor.

Geçmişi, tarafsız bir gözle ve tüm yönleriyle bilgi üzerinden açıklama çabasındaki belgeselde, Enver Konukçu, Lavrenti Barsegyan, Vahakn Dadrıan, Levos Zekiyan, Halil İnalcık, Salim Koca, Ali Sevim, İlber Ortaylı, Yılmaz Öztuna, Nurşen Mazıcı, Kemal Karpat, Kemal Çiçek, Rıchard Hovanısıan, Kirkor Ağabaloğlu, Fikret Adanır, Ali Birinci, Nıkolay Hovhannısyan, Ömer Turan, Selahi Sonyel, Justın Mccarthy, Mıhaıl Meyer, Bilal N. Şimşir, Edmond Azadıan, Erdal İlter, Gunter Lewy, Vahdettin Engin, Hikmet Özdemir, Hüseyin Bağcı gibi değişik uluslardan bilim adamlarının yorumlarına yer veriliyor

Adı: Tarihin Tanıklığında Türk-Ermeni Sorunu
Yönetmen: Zeynep Keçeciler
Yapımcı: Zeynep Keçeciler – TRT
Yazan: Zeynep Keçeciler, Kemal Çiçek
Metin Yazarı: Kemal Çiçek
Görüntü Yönetmeni: Cemalettin İrken
Sanat Yönetmeni: Kurgu: Nuri Leblebici
Işık: Fatih Uzunboy
Müzik: Metin Munzur
Yapım: TRT 2006- Türkiye
Tür: Belgesel
Süre:30’ – 7 Bölüm
Telif Hakları: TRT

Kaynak: TRT AVAZ

TARİHİN TANIKLIĞINDA 1. BÖLÜM

TARİHİN TANIKLIĞINDA 2. BÖLÜM

TARİHİN TANIKLIĞINDA 3. BÖLÜM

TARİHİN TANIKLIĞINDA 5. BÖLÜM

TARİHİN TANIKLIĞINDA 7. BÖLÜM

Önceki İçerikSonraki Kat ve Aşağıya Doğru Sürükleniş
Sonraki İçerikHınçak ve Taşnak Komitacıların Katliamları
" Yazacaksınız, yanılgı nerdedir, doğrusu ne olabilir; tartışacağız, iyisini elbirliğiyle araştıracağız. Hadi, hazır mısınız? Ben hazırım, ne eleştirmekten korkarım, ne eleştirilmekten; üstelik o çok sevdiğim kusurumu hâlâ düzeltemedim: Fena halde doğru söylerim!.” Atilla ilhan (1925-2005)

Yorum

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya giriniz