AĞLAYAN DEVENİN ÖYKÜSÜ

Bir öğrenci filmi olmasına karşın, seçilen konunun özgünlüğü ve çekim yerinin sıradışılığıyla bile övgüyü hak eden bir belgesel-kurmaca, Ağlayan Devenin Öyküsü.

Kuşaktan kuşağa bilgi ve deneyimin aktarılmasında geleneksi yaşamın çözümleyici etkisinden izler yansıtan yapıt, Gobi çölünde botlayan (yavrulayan) devenin, köşeğiyle (yavrusuyla) olan duygu bağını kurabilmesi için çevresindeki kişilerin, yediden yetmişe herkesin, giriştikleri çabayı aktarıyor.

İnsanların içinde bulunduğu doğal çevreye karşı sorumluluğunu yüksünmeden yerine getirdiği geleneksi aile ve topluluk yaşamının, modern hayatın tersine yalnızca bireyin değil, insanın yaşam çevresindeki herşeyle ilgili olduğunu ortaya koyan Ağlayan Devenin Öyküsü, güzel bir belgesel kurmaca.

Adı:Ağlayan Devenin Öyküsü
Özgün Adı: Die Geschichte vom weinenden Kamel
Yönetmen: Luigi Falorni, Byambasuren Davaa
Öykü: Byambasuren Davaa, Batbayar Davgadorj
Senaryo: Luigi Falorni, Byambasuren Davaa
Görüntü Yönetmeni: Luigi Falorni
Kurgu: Anja Pohl
Oyuncular: Janchiv Ayurzana (Büyük Dede), Chimed Ohin (Büyük Nene), Amgaabazar Gonson (Amgaa Dede), Zeveljamz Nyam (Zevel Nene), Odgerel Ayusch (Odgoo anne), Ikhbayar Amgaabazar (Ikchee baba), Guntbaatar Ikhbayar (Guntee bebek), Uuganbaatar Ikhbayar (Unga kardeş), Enkhbulgan Ikhbayar (Dude ağabey), Munkhbayar Lhagvaa (Keman Öğretmeni), Ariunjargal Adiya (Belletmen), Dogo Roljav (Aymak’taki arkadaş), Chuluunzegzeg Gur (Aymak’taki arkadaş)
Ve İngen Temee (Ağlayan Deve), Botok (Yavru Deve)
Müzik: Marc Riedinger, Marcel Leniz, Choigiw Sangidorj
Ses: Ansgar Frerich
Yapımcı: Tobias N. Siebert (Münih Televizyon ve Sinema Okulu)
Yapım: 2003 Mongolistan, Almanya
Çekim Yeri: Gobi Çölü, Moğolistan
Dili: Moğolca
Tür: Belgesel – Kurmaca
Süre: 87’

AĞLAYAN DEVENİN ÖYKÜSÜ (2003)

AĞLAYAN DEVENİN ÖYKÜSÜ (2003) TANITIM

Önceki İçerikBana Adımla Seslenen Hiç Kimse Olmamıştı
Sonraki İçerikVakif Mustafayev
" Yazacaksınız, yanılgı nerdedir, doğrusu ne olabilir; tartışacağız, iyisini elbirliğiyle araştıracağız. Hadi, hazır mısınız? Ben hazırım, ne eleştirmekten korkarım, ne eleştirilmekten; üstelik o çok sevdiğim kusurumu hâlâ düzeltemedim: Fena halde doğru söylerim!.” Atilla ilhan (1925-2005)

Yorum

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya giriniz