DARILMACA GÜCENMECE YOK! BU BİR ÇEKİLİŞ…

Selamsız Bandosu coşkuyla çalarken, Selamsız’a doğru yavaşlayan katarın durmayıp, geçip gitmesi değildi önemli olan. Bir umuda harcanmış emek boşa gitmezdi, ama öyle ama böyle yerini bulurdu. Önemli olan umudun diri kalmasıydı, öyle de oldu.

“Bay Başkan”ın ve esnafın çabası, yeni bir karşılık buldu; bando şıkır şıkır çalmaya başladı. Bir avuç inanmış kişi halkın hüznünü sevince çevirdi.

Güzel öykü ve iyi kurmaca…

Diğer yandan seksenli yılların sonuna doğru “dışardan” desteklenen “Türk” sinemasında, değerlere sataşma, onları sıradanlaştırma akımına da uygun bir kurmaca. Öykünün esin kaynağı, Nesli Çölgeçen tarafından, bu türden yaklaşımlara öncülük eden bir dergideki yazı olarak gösterilmiş.

Şener Şen, Ali Uyandıran, Üstün Asutay, Uğur Yücel gibi, yazılanın hakkını veren, yetenekleriyle öne çıkan başarılı oyuncularla kurmacanın sıradan olması zaten beklenilmezdi. Öyle de olmuş; yalnızca film izlemek isteyenlere hoşça vakit geçirten, güldürü türünün nitelikli bir örneği olarak gönüllere yerleşmiş, Selamsız Bandosu.

Adı: Selamsız Bandosu
Senaryo: Nesli Çölgeçen, Hakan Aytekin, İrfan Eroğlu
Yönetmen: Nesli Çölgeçen
Görüntü Yönetmeni: Ertunç Şenkay
Kurgu ve Eşleme: Serdar Erçer
Müzik: Serdar Ataşer
Oyuncular: Şener Şen, Ali Uyandıran, Üstün Asutay, Uğur Yücel, Güzin Çorağan, Can Kolukısa, Bican Günalan, Cengiz Tünay, Celal Berk, Tuncay Akça, Işık Aras, Tayfun Çorağan, Bahadır Güvenkan, Ahmet Açan, Faruk Savun, Ayla aslancan, Bedii Özerginli, Ömer Lütfü Gökçen, Serap Çölgeçen, Filiz Küçüktepe, Ahmet Pınar
Yapım: Erler Film, Arzu Film
Yapımcı: Nahit Ataman
Yapım: Türkiye – 1987
Süre: 108’
Telif Hakları: Erler Film

SELAMSIZ BANDOSU 1987

KaynakSELAMSIZ BANDOSU
Önceki İçerikŞevket Beylikten, Çamur Şevketliğe Sürükleniş
Sonraki İçerikYirmi Bin Kondulunun Mesuliyeti Benim Omuzlarımda Kız!
" Yazacaksınız, yanılgı nerdedir, doğrusu ne olabilir; tartışacağız, iyisini elbirliğiyle araştıracağız. Hadi, hazır mısınız? Ben hazırım, ne eleştirmekten korkarım, ne eleştirilmekten; üstelik o çok sevdiğim kusurumu hâlâ düzeltemedim: Fena halde doğru söylerim!.” Atilla ilhan (1925-2005)

Yorum

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya giriniz