ÖLÜMCÜL BEKLEYİŞ

Türkçeye Deneme adıyla çevrilen kurmaca, Kazakistan bozkırlarında yaşayan baba kızın izleğinde bir öyküye çağırıyor izleyiciyi.

Başkalarının neden olduğu olayların sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalan Baba ve kızın, konuşmasız olarak kurgulanan sessiz ama ölümcül bekleyişlerinin öyküsüne.

Sovyetler Birliği’nin yıkılışına değin gizemini koruyan, dış dünyayla yalıtılan geniş bölgede, herkes kendi yaşadığını görüyor, biliyor; özleri dışında neler yaşandığına ilişkin ise gözlerini kapamanın, kulaklarını tıkamanın doğruluğuna inanıyordu.

Yönetim alışkanlıklarının dayattığı zorunluluklar, halkın birbirinden kopuk, ilişkilerin sınırlı olmasını ve insanların, kendi küçük dünyalarının görece korunaklı alanlarında kalmasını da zorunlu kılıyordu.

Uçsuz bucaksız Semey bölgesi kırsalındaki baba ve kız, böylesi sıradan yaşamı bile aratacak bir belirsizliğin içinde kalacaktır. Onları çaresiz bırakacak çağrısız konukları vardır: Nükleer Denemeler.

Adı: Deneme
Özgün Adı: Испытание
Yönetmen: Aleksandr Kott
Senaryo: Aleksandr Kott
Müzik: Aleksey Aigui
Görüntü: Levan Kapanadze
Kurgu: Karolina Maçiyevska
Oyuncular:
Elena An (Dina), Danila Rassomahin (Maks), Kerim Pakaçakov (Tolgat), Neriman Bekbulatov-Areşev, (Kaysin), Enver Belyalov, Eduard Galkin, Dimitri Semenov, Yuri Pimkin, İgor Liventsov, Miroslav Tuzin, Rüstem Osmanov, Rasim Mamutov, Aleksandır Kim, Asya Kim, Viktor Kim, Sadiye Kençaliyeva, Zöhre Bekirova, Andrey Zaharov, Evgeni Puhkiy, İgor Salimanov, Rinat Bektaşev, Denis Sirayev, Andrey Kornenko, Andrey Seleznev, Sergey Haliçenko, Pavel Rassomahin
Yapım Tasarım: Eduard Galkin, Yelena Uşakova
Yapımcı: Anna Kagarlitskaya, Sergey Kozlov, Igor Tolstunov
Dil: Konuşmasız
Süre: 93’
Yapım: 2014 – Rusya Federasyonu
Telif hakları: Profit

DENEME - 2014

Önceki İçerikİnancımı Yitirdim, Her şey O Zaman Başladı
Sonraki İçerikİşgalci Sovyetlerin Olağan Yaymacası
" Yazacaksınız, yanılgı nerdedir, doğrusu ne olabilir; tartışacağız, iyisini elbirliğiyle araştıracağız. Hadi, hazır mısınız? Ben hazırım, ne eleştirmekten korkarım, ne eleştirilmekten; üstelik o çok sevdiğim kusurumu hâlâ düzeltemedim: Fena halde doğru söylerim!.” Atilla ilhan (1925-2005)

Yorum

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya giriniz