ALMANYA’YA HOŞGELDİNİZ

Türkçe ve Almanca olarak adlandırılan film, çalıştırılmak üzere geçici bir süre için Almanya’ya götürülen ancak kalıcı olan Türk misafir işçilerin, günümüze ulaşan yaşam öykülerinden izler sunuyor.

Uyum” (Entegrasyon) diye söylenen, “Dönüşüm” (Asimilasyon) diye uygulanan bir sömürü tuzağına düşürülmüş yabancıların, Almanya’ya göç nedenlerine, oradaki yaşamlarına ve geride bıraktıkları özlemlerine Türkler izleğinde bakan kurmaca, Nesrin Samdereli ve Yasemin Samdereli kardeşlerin ortak bir çalışması.

Küçük ve hoş güldürü geçişleriyle hafifletilen, aslında çaresizliğin ve dayatmaların gölgesindeki hüzünlü bir kendinden vazgeçme hikâyesi, Almanya’ya Hoşgeldiniz.

İki tarafa, geçmişiyle Türkiye’ye, geleceğiyle Almanya’ya ait bir kuşağın gözüyle, olabildiğince tarafsız olma çabası taşıyan ve şimdiki durumu anlamamıza imkân tanıyan Almanya’ya Hoşgeldiniz, akıcı sinema diliyle kolay izlenebilen ve titiz bir sanatsı çalışmanın sonucu olduğunu gösteren sahneleriyle güzel bir kurmaca film.

 

Adı: Almanya’ya Hoşgeldiniz
Özgün Adı: Almanya – Wilkommen in Deutschland
Yönetmen: Yasemin Samdereli
Öykü: Nesrin Samdereli, Yasemin Samdereli
Yazan: Nesrin Samdereli, Yasemin Samdereli
Oyuncular: Vedat Erincin (Hüseyin), Fahri Ogün Yardım (Hüseyin’in gençliği), Lilay Huser (Fatma), Demet Gül (Fatma’nın gençliği), Aykut Kayacık (Veli), Ayvan Vardar (Veli’nin çocukluğu), Ercan Kayacanlı (Muhammed), Kaan Aydoğdu (Muhammed’in çocukluğu), Şiir Eloğlu (Leyla), Aliya Artuc (Leyla’nın çocukluğu), Petra Shmidt-Schaller (Gabi), Denis Moschitto (Ali), Aylin Tezel (Canan), Trystan Pütter (David), Rafael Koussouris (Cenk)
Görüntü Yönetmeni: Ngo The Chau (Aleksander Manasse)
Kurgu: Andrea Mertens
Ses: Christian Götz, Guido Zettier, Stefan Korte
Müzik: Gerd Baumann
Yapımcı: Andreas Richter, Ursula Voerner, Annie Brunner
Yapım: 2011- Almanya
Tür: Kurmaca
Süre: 101 Dakika
Telif Hakları: Roksy Film GMBH

FİLMİN DEĞİNİSİNİ GÖR

ALMANYA'YA HOŞGELDİN - 2011

Önceki İçerikDüşmanlık Beleş, Bedeli Olan Dostluktur
Sonraki İçerikTürklerin Ne İşi Var Burada!
" Yazacaksınız, yanılgı nerdedir, doğrusu ne olabilir; tartışacağız, iyisini elbirliğiyle araştıracağız. Hadi, hazır mısınız? Ben hazırım, ne eleştirmekten korkarım, ne eleştirilmekten; üstelik o çok sevdiğim kusurumu hâlâ düzeltemedim: Fena halde doğru söylerim!.” Atilla ilhan (1925-2005)

Yorum

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen adınızı buraya giriniz